Ο σεφ Ιάκωβος Απέργης από το νοσοκομείο Τζανείου μοιράζεται την αγάπη του για μαγειρική προκειμένου να προσφέρει στους ασθενείς γκουρμέ φαγητό. Όπως δηλώσει, «αυτοί οι άνθρωποι δικαιούνται το καλύτερο και ειδικά αξιοπρέπεια». Ο ίδιος έχει βιώσει τη διαδικασία, καθώς είχε την μητέρα του στο νοσοκομείο για αρκετό καιρό, γεγονός που τον ωθεί να προσφέρει το καλύτερο δυνατό στους ανθρώπους που βρίσκονται σε αυτή την δύσκολη κατάσταση.
Οι γευστικές προτάσεις του περιλαμβάνουν μια σειρά από επιδόρπια, όπως γλυκό μπανάνα με σουσάμι και υγεία σοκολάτα. Ειδικά για τα παιδάκια στην Παιδοψυχιατρική, δημιούργησε και μερέντα. Ο Απέργης ανέφερε συγκεκριμένα ότι «φτιάξαμε για γιατρούς και όσους μπορούν να φάνε αυτοσχέδιο μιλφέιγ», χρησιμοποιώντας φύλλο κρούστας που υπάρχει ήδη στο νοσοκομείο και προσθέτοντας κρέμα, θρυμματισμένο φύλλο, άχνη και κανέλα.
Αναφερόμενος επίσης στο γλυκό νεκταρίνι, σημείωσε ότι «Κάποια στιγμή όλοι βαριούνται τα φρούτα». Η φιλοσοφία του είναι να «ψάχνουμε δικαιολογίες για να κάνουμε πράγματα και όχι για να μην κάνουμε επειδή δεν το επιτρέπουν οι συνθήκες». Με αυτόν τον τρόπο, ο Ιάκωβος Απέργης δείχνει την αφοσίωσή του στη δημιουργία ευχάριστων γευστικών εμπειριών για τους ασθενείς, αναγνωρίζοντας ότι 10-20 λεπτά φαγητού μπορούν να προσφέρουν μια μικρή απόδραση στην καθημερινότητα τους.
Πηγή: ethnos.gr