Ακριβώς στην παραλία, κατά μήκος της ακτογραμμής στα νότια της Αθήνας, το The Lemon Tree & Co. προσφέρει μια μοναδική γαστρονομική εμπειρία σε ένα ήρεμο και εκλεπτυσμένο περιβάλλον, που είναι ιδιαίτερα εντυπωσιακό κατά το ηλιοβασίλεμα.
Η έξοδος προς το νέο εστιατόριο στη Βούλα αποκαλύπτει άμεσα μια αίσθηση αρμονίας, που προκύπτει από τη συναρμογή φυσικών υλικών όπως το ξύλο και η πέτρα σε συνδυασμό με μεσογειακά φυτά. Ο εξωτερικός χώρος εκπέμπει μια αίσθηση χαλαρής πολυτέλειας, με άνετα καθίσματα και έπιπλα σχεδιασμένα από το in house design studio της μητρικής εταιρείας ΤLT Concepts.
Το μενού του εστιατορίου έχει σχεδιαστεί από τρεις ταλαντούχους σεφ: τη διάσημη Αιγύπτια Mirette Aly, τον Μιχάλη Νουρλόγλου και τον επικεφαλής Παναγιώτη Ζώκο. Οι δημιουργίες τους αντλούν έμπνευση από τα χαρακτηριστικά πιάτα του The Lemon Tree & Co. στην Αίγυπτο, διατηρώντας έντονα τα μεσογειακά στοιχεία με προσεκτικά επιλεγμένα υλικά που βρίσκονται στο επίκεντρο κάθε πιάτου. Πολλά από τα συστατικά παρασκευάζονται in house, όπως πίκλες, τσάτνεϊ και επιδόρπια, προσφέροντας μια αυθεντική γευστική εμπειρία.
Ανάμεσα στις προτάσεις του μενού, η Σαλάτα Baladi με ώριμες ντομάτες, καρπούζι και κατσικίσιο τυρί κερδίζει τις εντυπώσεις, ενώ ξεχωρίζουν επίσης το Ταρτάρ Τόνου με καπνιστό κρόκο αυγού και το ντελικάτο Carpaccio από φρέσκια χτένια. Στα κρεατικά, το Pulled Beef Cheeks και το Beef Chateaubriand είναι ορισμένες από τις κορυφαίες επιλογές.
Για το γλυκό φινάλε, η Τάρτα Σοκολάτας με δυο διαφορετικές σοκολάτες και αλατισμένη καραμέλα, καθώς και άλλα επιδόρπια όπως το Millefeuille Vacherin και η Κρεμ Μπρουλέ, προσφέρουν μια υπέροχη κατάληξη στο γεύμα. Τη λίστα των κρασιών επιμελείται η sommelier Δέσποινα Τοκαλάκη, ενώ τα signature κοκτέιλ προέρχονται από την ομάδα του Bar In Front Of The Bar.
Πηγή: ethnos.gr