Το Γαστρονομικό Φεστιβάλ του Δήμου Πειραιά, που φέτος διεξάγεται για τρίτη συνεχόμενη χρονιά, στοχεύει να εδραιωθεί ως θεσμός. Η εκδήλωση θα λάβει χώρα από την Παρασκευή 27 έως την Κυριακή 29 Σεπτεμβρίου στην ιστορική πόλη του Πειραιά, που φιλοδοξεί να αναδείξει τη γαστρονομία της θάλασσας και να επανατοποθετηθεί στον τουριστικό χάρτη της Ελλάδας.
Η τριήμερη γιορτή αναδεικνύει τις ομορφιές του Πειραιά, παρουσιάζοντας παραδοσιακές και μοντέρνες γεύσεις, πολιτιστικά δρώμενα και διεθνείς συμμετοχές. Οι επισκέπτες θα έχουν την ευκαιρία να γευτούν σπεσιαλιτέ από βραβευμένους σεφ που συνδυάζουν την παράδοση με σύγχρονες μαγειρικές δημιουργίες.
Οι εκδηλώσεις ξεκινούν την Παρασκευή από το Μικρολίμανο και συνεχίζονται σε κεντρικά σημεία της πόλης, όπως η Πλατεία Κοραή, η Πειραϊκή, η Μαρίνα Ζέας και το Πασαλιμάνι, με γαστρονομικά δρώμενα επικεντρωμένα σε θαλασσινές συνταγές. Παράλληλα, θα φιλοξενηθεί η έκθεση γαστρονομικών προϊόντων «Piraeus Taste Fair», από την Παρασκευή 27 Σεπτεμβρίου έως την Κυριακή 6 Οκτωβρίου, με επιλογές από την ελληνική γη.
Το φεστιβάλ έχει και οικολογικές προδιαγραφές, προγραμματίζοντας δράσεις για την ορθή διαχείριση τροφίμων και την αειφορία, εστιάζοντας στην πρακτική «Zero Food Waste». Ενδεικτικά, την Παρασκευή 27 Σεπτεμβρίου θα πραγματοποιηθεί η τελετή έναρξης «TASTE OF PIRAEUS», με live cooking shows από γνωστούς σεφ.
Διαφορετικές γευστικές εμπειρίες περιλαμβάνονται στο πρόγραμμα, όπως μια πολυεθνική γαστρονομική εκδήλωση το Σάββατο 28 Σεπτεμβρίου στην Πλατεία Κοραή, με συμμετοχή chefs από διάφορες χώρες. Οι επισκέπτες μπορούν επίσης να απολαύσουν μουσική και παραδοσιακά εδέσματα στην «Γιορτή της Ρακής» και τη «Γιορτή του Σπάρου», που θα γίνουν το Σάββατο και την Κυριακή, αντίστοιχα.
Η είσοδος στις εκδηλώσεις είναι ελεύθερη, προσφέροντας μια μοναδική ευκαιρία στους επισκέπτες να εξερευνήσουν τη γαστρονομική κουλτούρα του Πειραιά και να συμμετάσχουν σε μια αξέχαστη γιορτή γεύσεων. Πηγή: ethnos.gr