Αλλαγές στις τιμές του σουβλακιού και οι επιπτώσεις στην κατανάλωση

Αλλαγές στις τιμές του σουβλακιού και οι επιπτώσεις στην κατανάλωση

Οι ανατιμήσεις εξακολουθούν να πλήττουν την αγορά, με τις τιμές των κρεάτων να σημειώνουν αύξηση που ξεπερνά το 12%. Αυτή η κατάσταση αναμένεται να οδηγήσει σε ακόμη μεγαλύτερες αυξήσεις στην τιμή του σουβλακιού.

Το σουβλάκι μπορεί πλέον να θεωρείται φαγητό πολυτελείας, καθώς οι καταναλωτές αρχίζουν να περιορίζουν τις παραγγελίες τους λόγω των αυξανόμενων τιμών.

Η διακύμανση των τιμών για ένα τυλιχτό σουβλάκι (γύρος ή καλαμάκι) είναι η εξής:

  • Σεπτέμβριος 2023: 3€ – 3,70€
  • Σεπτέμβριος 2024: 3,40€ – 4,20€

Πολύ σύντομα, το σουβλάκι μπορεί να κοστίσει σχεδόν 5 ευρώ, γεγονός που ανησυχεί τους καταναλωτές. Οι αυξήσεις αυτές οφείλονται κυρίως σε δύο παράγοντες: την αύξηση στις πρώτες ύλες, όπως το κρέας και οι ντομάτες, καθώς και στα λειτουργικά έξοδα, όπως το ρεύμα και τα ενοίκια, σύμφωνα με το Mega.

Ο υπεύθυνος κρεοπωλείου, Αντώνης Βαλτετσιώτης, αναφέρθηκε στις τιμές των κρεάτων. «Ένα κομμάτι ελληνικό μοσχάρι χωρίς κόκκαλο ξεκινάει από 12,98 ευρώ/κιλό, ενώ το χοιρινό κομμάτι κοστίζει 5,8/κιλό. Το ολόκληρο κοτόπουλο κοστίζει 3,48 ευρώ/κιλό και ο λαιμός χωρίς κόκκαλο είναι στα 8,48 ευρώ/κιλό», δήλωσε.

Σε συνέχεια, πρόσθεσε ότι οι τιμές του κιμά εισαγωγής ξεκινούν από 7,98 ευρώ/κιλό. Παρά τις ανατιμήσεις, ανέφερε ότι στο κρεοπωλείο του οι τιμές για τα περισσότερα κρέατα παραμένουν σταθερές, αν και ελαφρώς αυξημένες.

Πηγή: ethnos.gr